Op professionele schaal insecten kweken? Bonda!

Sinds 2015 doet Bonda samen met opleidingsinstituten onderzoek naar het gebruik van circulaire voeders als insectenvoer en -substraat.  Dit onderzoek heeft geresulteerd in de ontwikkeling van verschillende vochtrijke mengvoeders voor productie-insecten, zowel in stapelbare als vloeibare vorm. Ook enkelvoudige vochtrijke stromen vinden hun toepassing in de insectenteelt.

Onze vochtrijke voeders zijn als co-product afkomstig uit de levensmiddelen- en bio-ethanol industrie. Ze zijn 100% circulair, non-GMO en van lokale oorsprong. Vochtrijke voeders zijn zeer geschikt voor gebruik in de grootschalige kweek van insecten. Afhankelijk van de klantbehoefte zijn we in staat specifieke mengsels te ontwikkelen. Op en top maatwerk. Hierdoor passen onze vochtrijke mengvoeders beter bij uw technische installatie en insectensoort.

Met dank aan Protifarm, Ermelo voor de foto’s

 

 

 

 

 

 

De vochtrijke voeders bieden toegevoegde waarde door:

  • Dekking van de vochtbehoefte
  • Het bieden van een leef medium
  • De gewenste nutriënten voor een gebalanceerd rantsoen met uitstekende groei
  • Arbeidsbesparing voor de kweker

Levering en advies

Wij hebben diverse vochtrijke voeders in ons assortiment, elk met eigen positieve specifieke eigenschappen. Zo draagt bierbostel bij aan de eiwitvoorziening en is tevens een uitstekend leef medium. Tarwegistconcentraat is een vloeibare grondstof met een hoge eiwitwaarde. Tarwezetmeel draagt vooral bij aan de energievoorziening. Deze producten vormen ook een deel van de grondstoffen voor onze specifiek samengestelde vochtrijke mengvoeders voor meelwormen en Black Soldier Fly.
Wij bieden u advies over het gebruik en de juiste opslag. Bonda heeft meer dan 100 jaar ervaring met de toepassing van vochtrijke voeders in verschillende sectoren.
Dat maakt Bonda tot een uitstekende partner in een eerlijke en veilige voedselketen.

Graag nodigen wij u uit voor een kennismaking met onze producten.

Bel of mail ons gerust:
+31 252 536 146
verkoop.bonda@agrifirm.com