Lactosepermeaat Co-ferment

Lactosepermeaat is een diervoeder/co-ferment dat vrijkomt bij het produceren van caseïne en lactose uit zuivel.

Het is een vloeibaar product met een gemiddelde pH tussen de 3,5 – 4,0. Het product behoort opgeslagen te worden in een zuurbestendige silo met roerwerk, voor elke dosering dient het rondgepompt of geroerd te worden.

Meer informatie aanvragen

Meer informatie aanvragen: Lactosepermeaat Co-ferment

Samenstelling (G/KG DS)*

Droge stof 30%
Ruw eiwit 74
Ruw vet -
Ruwe celstof -
Ruw as 300
Zetmeel totaal -
Suikers (excl. lactose) -
Lactose 490
Suikers (incl. lactose) 490
Overige koolhydraten 626
Organische stof 700
Stikstof (N) 11,8
Fosfor (P) 27
Kalium (K) 71
Calcium (Ca) 22,3
Natrium (Na) 22,8
Chloride (Cl) 38,5
Sulfaat (SO4) 81,7
Fosfaat (P205) 61,8
Biogas (m3/ton product) 152,3
Methaan (vol. %) 51,9

Aflevering en opslagadvies

Kwaliteitsborging

Veelgestelde vragen Alle vragen

Probeer de silo regelmatig leeg te voeren om eventuele besmetting met ongewenste micro-organismen te voorkomen. Eén tot twee keer per jaar dient de silo schoongemaakt te worden. Stem dit af met een gecertificeerd bedrijf. Vraag direct om een inspectie van het roerwerk. Door slijtage kunnen de as of roervinnen los raken. Meer informatie

Het laden van vloeibare voeders hoeft niet veel tijd te kosten, als een pomp met voldoende capaciteit wordt gebruikt. Gebruik zogenaamde brijvoerpompen, omdat die zuurbestendig zijn. Plaats de pomp zo dicht mogelijk bij de silo. Liefst onder in de silo. Verdringerpompen kunnen ook heel stroperige voeders verpompen. In centrifugaalpompen kan lucht/gas ophopen van de fermentatie van het voer. De pomp moet dan ontlucht worden om weer te kunnen pompen. Let op dat pomp en leidingwerk vorstvrij gehouden kunnen worden.

Zuivelproducten hebben een minimale houdbaarheid van 3 weken, tarwegistconcentraten een minimale houdbaarheid van 3 maanden en onze samengestelde vochtrijke mengvoeders minimaal 4 weken.