De strijd van Yvonne tegen kanker

23 oktober 2023

Gezondheid is niet te koop, maar in het geval van de vrouw van onze collega Peter Berger kennelijk wel. Daarom vraagt hij om hulp. Peter is sinds 1990 in dienst bij Bonda als vrachtwagen chauffeur. Als Bonda vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers, maar ook hun thuissituatie gezond is. Om deze reden delen wij graag de oproep van Peter om hem en zijn familie te helpen en te steunen in deze ontzettend zware tijd. 

Samen met mijn kinderen ben ik een crowdfunding gestart voor mijn lieve vrouw en moeder, Yvonne Berger. Ondanks dat het tegen onze natuur en gevoel in gaat om hulp te vragen aan anderen, zijn wij ten einde raad en zien wij geen andere opties meer.

Yvonne is namelijk erg ziek. Twee jaar geleden kregen we te horen dat de kanker weer helemaal terug is. Een keiharde klap nadat ze in 2006 ook al kanker heeft moeten overwinnen. Ook toen zag het er niet goed uit. Maar door haar sterke wil om te leven en haar karakter, wist ze de kanker te overwinnen.

Deze keer zit de ziekte helaas ook in haar hoofd en is er nog maar één mogelijk medicijn; trastuzumab deruxtecan (ENHERTU). Een goedgekeurd medicijn dat met succes wordt gebruikt en vergoed in landen als België en Duitsland. In Nederland alleen (nog) niet.

€ 197.000,- is de prijs voor haar gezondheid.

Waarom? Het medicijn zit in de ‘sluis’. Dit betekent dat zolang er geen prijsafspraken zijn tussen de overheid en de fabrikant (AstraZeneca), het middel niet wordt gebruikt in Nederland. De verwachting is dat het nog wel een jaar(!) kan duren voordat hier meer duidelijkheid over is. Mijn vrouw heeft dus pech. Zij is uitbehandeld zonder dit medicijn en heeft daardoor nog maar enkele maanden te leven.

Haar enige oplossing is zelf de behandeling betalen in het UZGent (België). Echter, de kosten bedragen 197 duizend euro voor de behandeling per jaar. Dat is de prijs voor haar gezondheid. Dat is de prijs om Yvonne de kans te geven haar dromen te verwerkelijken, haar kinderen verder te zien opgroeien en oma te worden.

Nadat we de eerste behandelingen met ons eigen spaargeld hebben betaald, is het geld nu op. En daarom hebben we geen andere keus dan jullie om hulp te vragen. De tijd dringt namelijk. Op korte termijn dient de volgende factuur te worden betaald.

Wij willen jullie vragen om dit bericht zoveel mogelijk te liken, te delen en waar mogelijk te doneren zodat we de behandeling kunnen voortzetten. Zodat we mijn vrouw een kans kunnen geven om haar leven verder te leven.

Ook namens Yvonne willen wij jullie allemaal bedanken voor de tijd, moeite en donatie. Wij zijn ervan overtuigd dat we dit, ondersteund door familie, vrienden & (on)bekenden, voor elkaar kunnen krijgen. Wij moeten hier wel van overtuigd zijn, want het is dit of niks.

Op onze Gofundme pagina vertellen we meer over de gehele situatie en de impact hiervan. Mocht je vragen hebben, voel je vrij om mij een bericht te sturen of telefonisch contact te leggen. Ik beantwoord met alle liefde alle vragen.

Alle liefs,

Yvonne en Peter Berger
Sven, Lars en Vera

Klik hier voor meer informatie en om direct te doneren

Peter Berger
Tel: 06-22 99 39 55

Terug naar overzicht