Proti+

Proti+ is een smakelijk, melk drijvend voer met een scherpe voederwaardeprijs. Proti+ is goudbruin van kleur en is het gehele jaar leverbaar.

Wanneer eiwitaanvulling op pens- of darmniveau gewenst is wordt Proti+ toegepast. Proti+ is zeer smakelijk, waardoor de drogestofopname stijgt. Het is melkdrijvend en verbetert de technische resultaten. Met Proti+ kunt u ruwvoer aanvullen en krachtvoer vervangen, waardoor u lagere voerkosten kunt realiseren.

 

 

EU-voeders
Op verzoek is Proti+ ook verkrijgbaar als EU-variant. Bij EU-voeders zijn alleen grondstoffen uit Europa en Oekraïne toegestaan. Deze voeders voldoen aan de voorwaarden voor de productie van melk voor bepaalde melkstromen, zoals het Royal A-ware concept. 

Meer informatie aanvragen

Meer informatie aanvragen: Proti+

Samenstelling (g/kg ds)

DS 350 RE 245 P 8,8
VEM 1051 RVET 47 K 17,9
VEVI 1116 RC 135 Na 3,8
DVE 115 RAS 68 Mg 3,2
OEB 68 SUI 86 Ca 4,4
FOS 589 ZET 72
BZET 4
* De samenstelling van onze producten zijn gemiddelde waarden. Er kan echter een natuurlijke variatie in de samenstelling voorkomen.

Voeradvies

Aflevering en opslagadvies

Kwaliteitsborging

Veelgestelde vragen Alle vragen

Bekijk onze werkwijze droge stof via onderstaande link. Drogestofwerkwijze

Alle producten van Bonda dragen bij aan een smakelijker rantsoen. Proti+, Energi+ en Gluco+ voegen extra plak toe, waardoor losse delen beter vastplakken en een homogener rantsoen gerealiseerd kan worden. Tevens is begin 2021 Smulpro geïntroduceerd om maximale smaak toe te voegen met hoge voederwaardes en een scherpe prijs. Bekijk de product informatie van Smulpro.

  • Alle vochtige producten zijn VLOG-gecertificeerd. Dit houdt in dat er aantoonbaar levensmiddelen zijn geproduceerd zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (non-GMO).
  • EU28-voeders bestaan alleen uit componenten die in de Europese Unie en/of Oekraïne zijn verbouwd. Hierdoor zijn ze geschikt om te voeren voor deelnemers aan het PlanetProof concept. Proti+, Energi+ en Gluco+ kunnen EU28 afgeleverd worden. Dit dient speciaal aangegeven te worden, zodat dit separaat geproduceerd kan worden. Aardappelpersvezels, groenten, bierbostel, ProtiWanze en Corngold® (maïsglutenvoer) zijn standaard EU28-gecertificeerd.
Bekijk alle certificaten hier.

Veel vochtige voeders zijn zeer geschikt om bovenop ander voer in te kuilen. Dit zorgt voor extra druk op de onderlaag en u kunt twee producten uit één silo voeren. De bovenste laag dient minimaal 25 cm dik te zijn. Proti+, Energi+ en Smulpro en aardappelpersvezels zijn zeer geschikt als afdekmiddel. Vanwege de hoge dichtheid van de producten geven ze extra gewicht. Meer informatie

De ondergrond moet verhard, vlak en schoon zijn. Steentjes of andere verontreinigingen kunnen scheuren veroorzaken. Een slurf kan niet in de bocht worden aangelegd. Bij het lossen van een slurf is 40 meter werk ruimte nodig: 20 meter voor de slurf plus 20 meter voor de vrachtwagen. Bij fermentatie (conservering) ontstaat het gas koolzuur (CO2). Dit gas kan in een kuil makkelijker weg dan in een slurf. Vooral bij warm weer kan een slurf door gasvorming scheuren. Om dit te voorkomen plaatst de chauffeur een ventiel waardoor het gas kan ontsnappen. De chauffeur gebruikt hiervoor een speciaal hulpstuk. Het ventiel moet na ca. drie dagen gesloten worden (door de ontvanger). Als het ventiel langer open blijft staan kan schimmelvorming ontstaan. Het ventiel kan worden hergebruikt. Daarom graag voor levering van de nieuwe slurf het ventiel klaar leggen voor de chauffeur. Meer informatie