Puree+

Puree+ is een maatproduct van Bonda, welke wordt samengesteld uit bijproducten uit de suiker- en aardappelverwerkende industrie. Het bestaat in een vaste verhouding uit aardappelpuree, aangevuld met droge bietenpulp om het mooi stapelbaar te maken. Puree+ is zeer smakelijk.

Puree+ combineert de voordelen van aardappelproducten en pulp. Het levert, naast veel onbestendige energie, ook een grote hoeveelheid bestendig zetmeel. Door de goede energievoorziening op zowel pens- als darmniveau, wordt de vorming van microbieel eiwit gestimuleerd en de benutting van darmverteerbaar eiwit verbeterd. De eiwitkwaliteit van aardappelproducten is van nature hoog. Dit levert daarmee hoogwaardige aminozuren die de melkeiwitproductie stimuleren. Puree+ past uitstekend in rantsoenen die, naast pensenergie, ook nog extra bestendig zetmeel behoeven. Vanwege de gunstige prijsstelling kunt u lagere voerkosten realiseren.

 

Meer informatie aanvragen

Meer informatie aanvragen: Puree+

Samenstelling (g/kg ds)

DS 185 RE 89 P 3,5
VEM 1099 RVET 13 K 12,2
VEVI 1196 RC 104 Na 0,4
DVE 86 RAS 20 Mg 1,6
OEB -55 SUI 44 Ca 2,5
FOS 574 ZET 501
BZET 198
* De samenstelling van onze producten zijn gemiddelde waarden. Er kan echter een natuurlijke variatie in de samenstelling voorkomen.

Voeradvies

Aflevering en opslagadvies

Kwaliteitsborging

Veelgestelde vragen Alle vragen

Veel vochtige voeders zijn zeer geschikt om bovenop ander voer in te kuilen. Dit zorgt voor extra druk op de onderlaag en u kunt twee producten uit één silo voeren. De bovenste laag dient minimaal 25 cm dik te zijn. Proti+, Energi+ en Smulpro en aardappelpersvezels zijn zeer geschikt als afdekmiddel. Vanwege de hoge dichtheid van de producten geven ze extra gewicht. Meer informatie

De ondergrond moet verhard, vlak en schoon zijn. Steentjes of andere verontreinigingen kunnen scheuren veroorzaken. Een slurf kan niet in de bocht worden aangelegd. Bij het lossen van een slurf is 40 meter werk ruimte nodig: 20 meter voor de slurf plus 20 meter voor de vrachtwagen. Bij fermentatie (conservering) ontstaat het gas koolzuur (CO2). Dit gas kan in een kuil makkelijker weg dan in een slurf. Vooral bij warm weer kan een slurf door gasvorming scheuren. Om dit te voorkomen plaatst de chauffeur een ventiel waardoor het gas kan ontsnappen. De chauffeur gebruikt hiervoor een speciaal hulpstuk. Het ventiel moet na ca. drie dagen gesloten worden (door de ontvanger). Als het ventiel langer open blijft staan kan schimmelvorming ontstaan. Het ventiel kan worden hergebruikt. Daarom graag voor levering van de nieuwe slurf het ventiel klaar leggen voor de chauffeur. Meer informatie