Smulmax+

Smulmax+ is een smakelijke vloeibaar product dat bijdraagt aan een betere opname van het rantsoen, selectie voorkomt en zeer melkdrijvend is. Smulmax+ is een vloeibaar mengvoer wat de voordelen van onder andere bierbostel, tarwegistconcentraat en aardappelproduct combineert. Het is een dik vloeibaar product. In verband met een lager droge stof percentage kunnen veel kilo’s product gevoerd worden. Hierom kan maximaal worden geprofiteerd van de smaak- en plakvoordelen van Smulmax+.

Smulmax+ is een ideaal product om naast de weidegang het rantsoen op stal smakelijk te houden zonder daarbij teveel eiwit te verstrekken. Dit komt door het lagere drogestofpercentage van het product waardoor per kilo product de helft aan eiwit wordt verstrekt ten opzichte van tarwegistconcentraat. Smulmax+ is qua zetmeel en eiwit in balans. Hierom past Smulmax+ ook perfect bij stalrantsoenen die qua nutriënten in balans zijn en waarbij een smaak- en plaktoevoeging gewenst is. Smulmax+ combineert zetmeel en eiwit in één product waardoor arbeid- en silocapaciteit wordt bespaard.

 

Meer informatie aanvragen

Meer informatie aanvragen: Smulmax+

Samenstelling (g/kg ds)

DS 170 RE 227 P 5,4
VEM 1128 RVET 44 K 19,6
VEVI 1228 RC 43 Na 5,7
DVE 129 RAS 61 Mg 1,9
OEB 43 SUI 80 Ca 1,6
FOS 585 ZET 227
BZET 34
* De samenstelling van onze producten zijn gemiddelde waarden. Er kan echter een natuurlijke variatie in de samenstelling voorkomen.

Voeradvies

Aflevering en opslagadvies

Kwaliteitsborging

Veelgestelde vragen Alle vragen

Probeer de silo regelmatig leeg te voeren om eventuele besmetting met ongewenste micro-organismen te voorkomen. Eén tot twee keer per jaar dient de silo schoongemaakt te worden. Stem dit af met een gecertificeerd bedrijf. Vraag direct om een inspectie van het roerwerk. Door slijtage kunnen de as of roervinnen los raken. Meer informatie

Het laden van vloeibare voeders hoeft niet veel tijd te kosten, als een pomp met voldoende capaciteit wordt gebruikt. Gebruik zogenaamde brijvoerpompen, omdat die zuurbestendig zijn. Plaats de pomp zo dicht mogelijk bij de silo. Liefst onder in de silo. Verdringerpompen kunnen ook heel stroperige voeders verpompen. In centrifugaalpompen kan lucht/gas ophopen van de fermentatie van het voer. De pomp moet dan ontlucht worden om weer te kunnen pompen. Let op dat pomp en leidingwerk vorstvrij gehouden kunnen worden.

Voeg vloeibare voeders toe als er voldoende voermengsel in de voermengwagen zit om een goed homogeen rantsoen te krijgen. Als er onvoldoende product in de mengwagen zit, kan het vloeibare voer niet goed worden gemengd. Laad de vloeibare voeders daarom niet te snel en zorg dat het direct wordt gemengd met andere voeders. Voor compact voeren, kan het nuttig zijn om een deel van het rantsoen – inclusief de vloeibare voeders – een paar uur te laten inweken. Maak dan een voormengsel dat later wordt aangevuld met de overige voeders. Meer informatie

De silo moet voorzien zijn van een goedwerkend roerwerk en bestand zijn tegen temperaturen van minimaal 50°C. Vloeibare voeders zijn zuur. Daarom moeten silo, roerwerk, pomp en leidingwerk zuurbestendig zijn. Polyester, RVS en PVC zijn hiervoor geschikt. Gegalvaniseerd ijzer is onvoldoende bestand tegen het zuur in het voer. Liggende tanks zijn niet geschikt voor opslag van vloeibare voeders, omdat ze minder makkelijk leeg komen en de inhoud moeilijker geroerd kan worden.

Roer de inhoud van de silo ten minste drie keer per dag. Afhankelijk van het roerwerk en de viscositeit is 15 minuten per keer voldoende. Controleer relmatig of het roerwerk goed functioneert. Rond pompen is geen geschikte manier om vloeibare voeders homogeen te houden. Meer informatie