ProtiWanze

ProtiWanze ontstaat bij de productie van bio-ethanol uit hoofdzakelijk tarwe. Het bevat na de fermentatie resterende koolhydraten en is rijk aan eiwit. ProtiWanze is lichtbruin van kleur, vloeibaar en heeft een fris zure geur. Het heeft een constante samenstelling en lage zoutgehaltes. Daarmee is dit product zeer goed inzetbaar in zowel gras- als maïsrantsoenen.

ProtiWanze is voor rundvee een zeer smakelijk product dat een positief effect heeft op de ruwvoeropname. Het hoge aandeel microbieel eiwit komt geleidelijk vrij op zowel pens- als darmniveau. Hierdoor is ProtiWanze een uitstekende vervanger voor soja/raapmengsels of eiwitrijke krachtvoerders. De aanwezigheid van gemakkelijk verteerbare celwanden en koolhydraten stimuleren de pensbacteriën, waardoor meer microbieel eiwit en propionzuur wordt gevormd. Hierdoor wordt de melk- en eiwitproductie van uw koeien gestimuleerd.

Meer informatie aanvragen

Meer informatie aanvragen: ProtiWanze

Samenstelling (g/kg ds)

DS 260 RE 295 P 7,1
VEM 1240 RVET 64 K 17,5
VEVI 1359 RC 33 Na 1,7
DVE 136 RAS 49 Mg 2,1
OEB 109 SUI 92 Ca 1,8
FOS 529 ZET 35
* De samenstelling van onze producten zijn gemiddelde waarden. Er kan echter een natuurlijke variatie in de samenstelling voorkomen.

Voeradvies

Aflevering en opslagadvies

Kwaliteitsborging

Veelgestelde vragen Alle vragen

Het laden van vloeibare voeders hoeft niet veel tijd te kosten, als een pomp met voldoende capaciteit wordt gebruikt. Gebruik zogenaamde brijvoerpompen, omdat die zuurbestendig zijn. Plaats de pomp zo dicht mogelijk bij de silo. Liefst onder in de silo. Verdringerpompen kunnen ook heel stroperige voeders verpompen. In centrifugaalpompen kan lucht/gas ophopen van de fermentatie van het voer. De pomp moet dan ontlucht worden om weer te kunnen pompen. Let op dat pomp en leidingwerk vorstvrij gehouden kunnen worden.

De silo moet voorzien zijn van een goedwerkend roerwerk en bestand zijn tegen temperaturen van minimaal 50°C. Vloeibare voeders zijn zuur. Daarom moeten silo, roerwerk, pomp en leidingwerk zuurbestendig zijn. Polyester, RVS en PVC zijn hiervoor geschikt. Gegalvaniseerd ijzer is onvoldoende bestand tegen het zuur in het voer. Liggende tanks zijn niet geschikt voor opslag van vloeibare voeders, omdat ze minder makkelijk leeg komen en de inhoud moeilijker geroerd kan worden.

Probeer de silo regelmatig leeg te voeren om eventuele besmetting met ongewenste micro-organismen te voorkomen. Eén tot twee keer per jaar dient de silo schoongemaakt te worden. Stem dit af met een gecertificeerd bedrijf. Vraag direct om een inspectie van het roerwerk. Door slijtage kunnen de as of roervinnen los raken. Meer informatie

Bekijk onze werkwijze droge stof via onderstaande link. Drogestofwerkwijze

Roer de inhoud van de silo ten minste drie keer per dag. Afhankelijk van het roerwerk en de viscositeit is 15 minuten per keer voldoende. Controleer relmatig of het roerwerk goed functioneert. Rond pompen is geen geschikte manier om vloeibare voeders homogeen te houden. Meer informatie