Voerwortelen

Voerwortelen zijn een restproduct uit de verwerking van winterwortels en waspeen voor humane consumptie. Afwijkende formaten en vormen doen uitstekend dienst als voer voor melkvee, vleesvee en schapen. Met de smaakvolle wortelen in het rantsoen, kan de totale voeropname worden verhoogd. Wortelen kunnen vers worden gevoerd aan het voerhek of  ingekuild worden met ruwvoer.

Voerwortelen bevatten een hoog aandeel caroteen en vitaminen, waardoor ze een positief effect hebben op de vruchtbaarheid van de veestapel. De grote hoeveelheid suiker maakt het tot smaakvol veevoer met veel energie. Wortelen passen goed in een rantsoen met structuurrijke en droge graskuilen.

Meer informatie aanvragen

Meer informatie aanvragen: Voerwortelen

Samenstelling (g/kg ds)

DS 112 RE 82 P 3,2
VEM 1071 RVET 16 K 27,8
VEVI 1182 RC 89 Na 6,0
DVE 94 RAS 91 Mg 1,4
OEB -84 SUI 344 Ca 4,0
FOS 751 ZET 70 Cl 5,0
* De samenstelling van onze producten zijn gemiddelde waarden. Er kan echter een natuurlijke variatie in de samenstelling voorkomen.

Voeradvies

Aflevering en opslagadvies

Kwaliteitsborging

Veelgestelde vragen Alle vragen

Vanuit de levensmiddelen- en bio-ethanol industrie zijn er veel verschillende producten beschikbaar. Daarnaast heeft Bonda ook samengestelde producten beschikbaar. Deze worden in Den Bosch geproduceerd en samengesteld op de behoefte van de klant, deze producten zijn flexibel jaarrond leverbaar.

Om u van het beste advies te voorzien hebben wij onze verkoop per sector ingedeeld. Voor elke sector is specifieke kennis vereist, daarom heeft Bonda adviseurs voor rundvee-, schapen-, geiten- en varkenshouderij. Daarnaast hebben wij ook adviseurs op het gebied van biogas en insecten. Om u nog beter van dienst te zijn kan onze vertegenwoordiger ondersteuning inschakelen van specialisten op het gebied van;

  • Rantsoenen en nutritie
  • Logistiek en opslag
  • Voedselveiligheid

Wilt u een bestelling plaatsen of informatie over de mogelijkheden bij u? Graag hebben wij persoonlijk contact met u. Daarom verzoeken wij u onze verkoopbinnendienst te bellen:

Rundvee vragen: (0252) 536 146 Varkens vragen: (0252) 536 156

Overige contact gegevens vindt u hier.

Om de kwaliteit te waarborgen zijn al onze producten GMP+ gecertificeerd en daarnaast nemen wij ook deel aan SecureFeed. Het overgrote deel heeft daarnaast ook een VLOG certificaat en bepaalde producten kunnen volgens de EU28 richtlijnen worden geproduceerd. Op de deze pagina vindt u al onze certificaten.