Bostelmix

Bostelmix wordt geproduceerd onze eigen fabriek. Het is een mengsel van BasiQ met bierbostel toegevoeg
Voor zowel vleesvarkens als zeugen is bierbostel een uitstekende grondstof voor de eiwit- en ruwvezelvoorziening. Bierbostel heeft een gunstig effect op het verteringsapparaat. Door het hoge aandeel ruwvezel bevordert bostel de rust in de stal. Voor zeugen is bierbostel zeer geschikt als welzijnsvoer.

  • BasiQ
    Een samengesteld vochtrijk mengvoer voor brijvoedering en vormt de basis voor veel rantsoenen. BasiQ is geoptimaliseerd om veel te vervangen, jaarrond beschikbaar en breed inzetbaar voor alle bedrijven.
  • Bierbostel
    Een vochtrijk diervoeder dat wordt geproduceerd door bierbrouwerijen. Aan het begin van het brouwproces wordt gerstemout geweekt in heet water. Na het weken, wordt de bierbostel afgescheiden van de suikerrijke fractie (wort).
Meer informatie aanvragen

Meer informatie aanvragen: Bostelmix

Samenstelling (G/KG DS)*

DS 25% Dv lysine** 5,4 Ca 3,4
RE 167 Dv methionine 2,4 Mg 1,6
RVET 104 Dv cystine 2,6 P 6,3
RC 77 Dv threonine 4,7 vP 4,0
RAS 54 Dv tryptofaan 1,6 Na 4,3
Tot. ZET 265 K 11,3
SUI 115 Cl 5,1
NSP 256 SO4 7,0
EW*** 1,44

* De vermelde gehaltes zijn gemiddelde waarden.
** De vermelde gehaltes zijn de standaard darmverteerbare aminozuren (SID).
*** De EW is berekend volgens het CVB voederwaardesysteem 2015.

Voederadvies

Aflevering en Opslag advies

Kwaliteitsborging

Veelgestelde vragen Alle vragen

Middels een optimalisatiepakket kunnen wij op locatie uw rantsoenen uitrekenen.

Ja, kaaswei en ProtiWanze kunnen nippelwaardig gevoerd worden.

Vochtrijke bijproducten hebben over het algemeen een pH waarde <4,5. Zuivelproducten zoals kaaswei en voorconcentraat hebben na verzuring een pH-waarde lager dan 4,0. Net als tarwezetmeel, BasiQ, BasiQ-TGC en Bostelmix. Tarwegistconcentraten worden altijd geleverd met een pH-waarde onder de 4,5.

Zuivelproducten hebben een minimale houdbaarheid van 3 weken, tarwegistconcentraten een minimale houdbaarheid van 3 maanden en onze samengestelde vochtrijke mengvoeders minimaal 4 weken.

Probeer de silo regelmatig leeg te voeren om eventuele besmetting met ongewenste micro-organismen te voorkomen. Eén tot twee keer per jaar dient de silo schoongemaakt te worden. Stem dit af met een gecertificeerd bedrijf. Vraag direct om een inspectie van het roerwerk. Door slijtage kunnen de as of roervinnen los raken. Meer informatie

Het laden van vloeibare voeders hoeft niet veel tijd te kosten, als een pomp met voldoende capaciteit wordt gebruikt. Gebruik zogenaamde brijvoerpompen, omdat die zuurbestendig zijn. Plaats de pomp zo dicht mogelijk bij de silo. Liefst onder in de silo. Verdringerpompen kunnen ook heel stroperige voeders verpompen. In centrifugaalpompen kan lucht/gas ophopen van de fermentatie van het voer. De pomp moet dan ontlucht worden om weer te kunnen pompen. Let op dat pomp en leidingwerk vorstvrij gehouden kunnen worden.

Voeg vloeibare voeders toe als er voldoende voermengsel in de voermengwagen zit om een goed homogeen rantsoen te krijgen. Als er onvoldoende product in de mengwagen zit, kan het vloeibare voer niet goed worden gemengd. Laad de vloeibare voeders daarom niet te snel en zorg dat het direct wordt gemengd met andere voeders. Voor compact voeren, kan het nuttig zijn om een deel van het rantsoen – inclusief de vloeibare voeders – een paar uur te laten inweken. Maak dan een voormengsel dat later wordt aangevuld met de overige voeders. Meer informatie

Roer de inhoud van de silo ten minste drie keer per dag. Afhankelijk van het roerwerk en de viscositeit is 15 minuten per keer voldoende. Controleer relmatig of het roerwerk goed functioneert. Rond pompen is geen geschikte manier om vloeibare voeders homogeen te houden. Meer informatie

Bekijk onze werkwijze droge stof via onderstaande link. Drogestofwerkwijze

Bij beschikbaarheid kan Bonda bierbostel leveren, zowel in slurf als gekiept.

Varkens Team Bonda

Voor meer informatie
Zoek uw vertegenwoordiger
Bonda 2 Varkens Kijken In Camera