ProtiWanze

De tarwegistconcentraat ProtiWanze ontstaat tijdens de winning van alcohol uit tarwezetmeel of hele tarwe. Het product is eiwitrijk en hierdoor een uitstekend alternatief voor dure eiwitproducten in rantsoenen.

ProtiWanze is een enkelvoudig product, waarbij de basis wordt gevormd door tarwe en een klein deel bietensuikerstroop. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. De gluten, tarwegries en -eiwitten worden hieruit verwijderd. Het zetmeel wordt met behulp van enzymen afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suikers, ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol, blijft er een vloeibaar en eiwitrijk product over.

Bekijk ook eens: Optipro

Meer informatie aanvragen

Meer informatie aanvragen: ProtiWanze

Samenstelling (G/KG DS)*

DS 26% Dv lysine** 9,4 Ca 1,4
RE 280 Dv methionine 3,7 Mg 2,1
RVET 64 Dv cystine 3,2 P 7,1
RC 33 Dv threonine 7,4 vP 6,0
RAS 49 Dv tryptofaan 2,3 Na 1,7
Tot. ZET 35 K 17,5
SUI 92 Cl 5,8
Lact. - SO4 0,4
NSP 232 EW*** 1,25

* De vermelde gehaltes zijn gemiddelde waarden.
** De vermelde gehaltes zijn de standaard darmverteerbare aminozuren (SID).
*** De EW is berekend volgens het CVB voederwaardesysteem 2015.

Voederadvies

Aflevering en Opslag advies

Kwaliteitsborging

Veelgestelde vragen Alle vragen

Middels een optimalisatiepakket kunnen wij op locatie uw rantsoenen uitrekenen.

Ja, kaaswei en ProtiWanze kunnen nippelwaardig gevoerd worden.

Vochtrijke bijproducten hebben over het algemeen een pH waarde <4,5. Zuivelproducten zoals kaaswei en voorconcentraat hebben na verzuring een pH-waarde lager dan 4,0. Net als tarwezetmeel, BasiQ, BasiQ-TGC en Bostelmix. Tarwegistconcentraten worden altijd geleverd met een pH-waarde onder de 4,5.

Zuivelproducten hebben een minimale houdbaarheid van 3 weken, tarwegistconcentraten een minimale houdbaarheid van 3 maanden en onze samengestelde vochtrijke mengvoeders minimaal 4 weken.

Probeer de silo regelmatig leeg te voeren om eventuele besmetting met ongewenste micro-organismen te voorkomen. Eén tot twee keer per jaar dient de silo schoongemaakt te worden. Stem dit af met een gecertificeerd bedrijf. Vraag direct om een inspectie van het roerwerk. Door slijtage kunnen de as of roervinnen los raken. Meer informatie

Het laden van vloeibare voeders hoeft niet veel tijd te kosten, als een pomp met voldoende capaciteit wordt gebruikt. Gebruik zogenaamde brijvoerpompen, omdat die zuurbestendig zijn. Plaats de pomp zo dicht mogelijk bij de silo. Liefst onder in de silo. Verdringerpompen kunnen ook heel stroperige voeders verpompen. In centrifugaalpompen kan lucht/gas ophopen van de fermentatie van het voer. De pomp moet dan ontlucht worden om weer te kunnen pompen. Let op dat pomp en leidingwerk vorstvrij gehouden kunnen worden.

Voeg vloeibare voeders toe als er voldoende voermengsel in de voermengwagen zit om een goed homogeen rantsoen te krijgen. Als er onvoldoende product in de mengwagen zit, kan het vloeibare voer niet goed worden gemengd. Laad de vloeibare voeders daarom niet te snel en zorg dat het direct wordt gemengd met andere voeders. Voor compact voeren, kan het nuttig zijn om een deel van het rantsoen – inclusief de vloeibare voeders – een paar uur te laten inweken. Maak dan een voormengsel dat later wordt aangevuld met de overige voeders. Meer informatie

Roer de inhoud van de silo ten minste drie keer per dag. Afhankelijk van het roerwerk en de viscositeit is 15 minuten per keer voldoende. Controleer relmatig of het roerwerk goed functioneert. Rond pompen is geen geschikte manier om vloeibare voeders homogeen te houden. Meer informatie

Bekijk onze werkwijze droge stof via onderstaande link. Drogestofwerkwijze

Bij beschikbaarheid kan Bonda bierbostel leveren, zowel in slurf als gekiept.

Varkens Team Bonda

Voor meer informatie
Zoek uw vertegenwoordiger
Bonda 2 Varkens Kijken In Camera