Bierdraf

Bierdraf is een nevenproduct van de bierbereiding. Het bestaat hoofdzakelijk uit de kaf- en eiwitdelen van de brouwgerst, waar de brouwer de koolhydraten heeft uitgehaald. Het is een vochtrijk en goed stapelbaar product. Bierdraf is goudbruin van kleur en is het gehele jaar voor u leverbaar.

Bierdraf is in veel rantsoenen een onmisbare eiwitbron geworden. Het is een eiwitrijke krachtvoervervanger met een uitzonderlijk hoge benutting van eiwit en mineralen. De specifieke werking op de pens en op de gezondheid van het vee wordt door de praktijk onomstotelijk onderschreven, in zowel maïs- als grasrantsoenen. Bierdraf is naast een eiwitaanvulling ook een katalysator die de benutting van eigen ruwvoer stimuleert.

Door het lage kaligehalte in bierdraf wordt de kaliumconcentratie in het rantsoen sterk verlaagd. Dit is erg belangrijk tijdens de droogstand, in verband met de Ca- en Mg-opname. Bovendien vermindert het de kans op zuchtvorming. Dit maakt bierdraf, naast uitstekend voer voor melkvee, ook uitermate geschikt als onderdeel van het droogstandsrantsoen

Bonda Bostelzout

Door middel van het toevoegen van zout aan bierdraf, wordt de osmotische druk in het product verhoogd. Dit heeft een conserverende werking, omdat de groei van bacteriën en schimmels wordt geremd. Daarnaast heeft zout een smaakverbeterend effect op voedermiddelen. Zout wordt als conserveermiddel meegeleverd en op het afleveradres in zakgoed van 25 kilogram separaat geleverd of op verzoek van de afnemer met het vijzelmengsysteem door de bierdraf gemengd.

Geadviseerde dosering:

50 kilogram zout per circa 11500 kilogram bierdraf geleverd (= 4,3 gram per kilogram bierdraf). Een hogere dosering is in overleg mogelijk.

 

Meer informatie aanvragen

Meer informatie aanvragen: Bierdraf

Samenstelling (g/kg ds)

DS 245 RE 259 P 5,8
VEM 948 RVET 104 K 1,1
VEVI 954 RC 186 Na 0,9
DVE 146 RAS 40 Mg 2,0
OEB 56 SUI 15 Ca 3,6
FOS 371 ZET 55
BZET 0
* De samenstelling van onze producten zijn gemiddelde waarden. Er kan echter een natuurlijke variatie in de samenstelling voorkomen.

Voeradvies

Aflevering en opslagadvies

Kwaliteitsborging