De meest voordelige bijproducten voor grasrijke rantsoenen

27 februari 2023

Het voorjaar staat voor de deur en op veel plekken lopen de koeien straks weer buiten of er wordt vers gras bijgevoerd. Op basis van de kwaliteit van het gras is bijsturen op dagelijkse basis dan noodzakelijk, dit kan dan met een energie- en/of eiwitcomponent.

De afgelopen week zijn de producten Gluco+ en Energi+ flink in prijs gedaald. Gluco+ is een rustig verterende energiebron met een hoog ruw celstof gehalte. Goed in te passen als krachtvoer, maar ook in te zetten als maïs vervanger/aanvulling. Energi+ combineert eiwit met energie. De smakelijkheid van beide producten bevordert de voeropname.

Voor veehouders met een silo voor vloeibaar voer, is er Smulmax+. Dit voordelige product combineert plak en een lage pH, waardoor het bijdraagt aan een fris rantsoen in warme zomerdagen.

In de zomer is voldoende voersnelheid van gras- en maïskuilen extra belangrijk. Voor wie 1,5 meter in de week lastig wordt, kan ervoor kiezen om de kuil dicht te maken of om af te vlakken. Door een bijproduct over de kuil heen te zetten, geeft deze afdeklaag extra druk en voorkomt het broei in de kuil. Bij droge kuilen is het voorkomen van broei ook extra belangrijk en kunnen bijproducten over de kuil uitkomst bieden.

Sinds kort is de vernieuwde Puree+ beschikbaar. Een product uitermate geschikt als afdek. Dit bevat een hoog aandeel bestendig en onbestendig zetmeel, waardoor de vorming van microbieel eiwit wordt bevorderd. Daarnaast stimuleert het de melkeiwitproductie door het hoogwaardige aminozuren patroon.

Naast de nutritionele voordelen, passen deze producten uitstekend in de duurzaamheidsconcepten van diverse zuivelverwerkers. Door de circulaire aard en lokale afkomst is de carbon footprint laag.

Concluderend: smakelijk, scherp geprijsd en duurzaam.

Wil je meer weten over deze producten?
Neem dan contact op met jouw adviseur of met onze binnendienst.

Meer informatie

Terug naar overzicht